Kuveyt'in Mübarek el-Kebir Limanı'nın yaklaşık 55 kilometre güneydoğusunda bir petrol tankerinde patlama meydana geldi. İngiltere Deniz Ticaret Örgütü (UKMTO), bölgede demirlemiş tankerin kaptanının, geminin sol tarafında bir patlama gördüğünü ve küçük bir teknenin hızla bölgeden uzaklaştığını bildirdiğini açıkladı.
Patlamanın ardından petrol tankerinin batmaya başladığı ve denize petrol sızdığı belirtildi. Olayda yangın çıkmadığı vurgulandı.
Kuveyt İçişleri Bakanlığı ise patlamanın Mübarek el-Kebir Limanı açıklarında gerçekleştiği iddiasını yalanladı. Bakanlık, olayın Kuveyt kara sularının dışında ve limandan en az 60 kilometre uzakta meydana geldiğini kaydetti.
Olay, deniz taşımacılığı ve çevre güvenliği açısından uluslararası endişelere yol açarken, bölgedeki deniz trafiği ve ekosistem üzerinde olası etkiler gündeme geldi.