Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından geleneksel Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Mevlana Kültür Merkezi'nde bir araya gelen Konya Bisiklet Topluluğu üyeleri, bisikletleriyle şenliğin gerçekleştirileceği Karatay Şehir Parkı'na hareket etti.
Karatay Şehir Parkı'ndaki açılışta konuşan Konya Vali Yardımcısı Aydın Erdoğan, Hıdırellez'in baharın müjdecisi, toprağın uyanışı ve kadim bir gelenek olduğunu vurguladı. Erdoğan, "Bugün Hıdırellez Şenlikleri vesilesiyle mehterin coşkusunu, halk oyunlarının zarafeti, müziğin farklı renklerini, çocuklarımızın neşesini ve geleneklerimizin sıcaklığını bir arada yaşıyoruz. Bu çeşitlilik bizim zenginliğimiz, esasen medeniyetimizin zenginliği, kültürümüzün derinliği, toplumumuzun çok sesliliği ve ortak değerlerimizin gücüdür." dedi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Fidan ise Hıdırellez'in baharın coşkusu, umudun yeşermesi ve bereketin müjdesiyle kutlandığını belirtti. Fidan, "Hıdırellez, Anadolu'nun binlerce yıllık hafızasında derin izler bırakmış nesilden nesile aktarılan köklü bir kültür mirasımızdır. Hızır Aleyhisselam ile İlyas Aleyhisselam'ın yeryüzünde buluştuğuna inanılan bu kutlu gün, yalnızca bir takvim günü değil, milletimizin ruhunda yaşayan canlı bir geleneğin, ortak bir sevincin ve derin bir inancın adıdır. Bu gelenek komşuluğun, paylaşmanın, dayanışmanın ve birlikte var olmanın simgesi." ifadelerini kullandı.
Şenlik kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı bir konser verirken, öğrenciler de halk oyunları gösterileriyle etkinliğe renk kattı.





