Kocaelispor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda karşılaşacağı Natura Dünyası Gençlerbirliği maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Körfez Brunga Tesisleri'nde yapılan antrenmanda, tedavilerine devam edilen Jovanovic, Petkovic, Muharrem Cinan ve Balogh takımdan ayrı çalıştı.
Antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Selçuk İnan, Gençlerbirliği maçı için "final maçı niteliğinde" ifadelerini kullandı. Son haftalarda zorlu rakiplerle karşılaştıklarını belirten İnan, "Ya şampiyonluğa oynayan takımlar ya UEFA Kupası'nı hedefleyen ya da küme düşmemeye oynayan takımlar oluyor. Biz her maçı kazanmak için ne olursa olsun sahada mücadele göstermek istiyoruz. Çok zor maç olacak." dedi.
Kalan dört maçta mümkün olduğunca çok puan toplamak istediklerini vurgulayan İnan, "Şampiyonluğa oynayan takımları bir yerde tutarsak, belki de ligin en renkli takımı olduk. Konuşulan, sevilen, desteklenen ne derseniz deyin, taraftarıyla, camiasıyla bir takım olduk. Bu kadar uzun yıllardan sonra lige çıkmak ve bunu bu şekilde insanlara göstermek başlı başına bence çok önemli bir olaydı. Amacımız kazanabildiğimiz kadar puan kazanmak ve en azından bu sene göstermiş olduğumuz performansın üstüne çıkarak önümüzdeki yıllarda hedef yakalamak. Bunun için de çalışıp uğraşacağız." şeklinde konuştu.
Gençlerbirliği'nin son 8 haftada sadece 1 gol atabilmesinin oyun planlarını etkileyip etkilemeyeceği sorusuna İnan, "Gençlerbirliği özellikle ön tarafta çok önemli oyunculara sahip bir takım. Bazı periyotları düşük geçirmek bundan sonrası için de aynı şey olacağı anlamına gelmiyor. Onlara gol attırmamak için elimizden geleni yapacağız." yanıtını verdi.
Yeşil-siyahlı ekibin savunma oyuncusu Massadio Haidara ise son 3 maçta iyi futbol oynadıklarını ve bundan keyif aldıklarını belirtti. Sezon sonuna kadar performanslarını devam ettirmek istediklerini söyleyen Haidara, "Zor maç olacağını düşünüyorum. Düşmemek için mücadele ediyorlar. Böyle takımlara karşı oynamak zor. Biz de matematiksel olarak her şeyi güvene almış değiliz. Bu maça iyi hazırlanarak 3 puan için çabalayacağız." ifadelerini kullandı.




