Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde polis ekiplerince düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonunda, piyasa değeri yüksek 60 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Operasyonda bir şüpheli gözaltına alındı.
Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yüklü miktarda silah taşıdığı bilgisine ulaştığı bir minibüsü takibe aldı. Anadolu Otoyolu'nun Kartepe kesiminde durdurulan minibüste yapılan detaylı aramalarda, özel bölmelere gizlenmiş 60 adet ruhsatsız tabanca bulundu.
Aramalarda ayrıca, 60 adet silah kutusu, 120 adet şarjör, 120 adet harbi ve 120 adet kabza aparatı ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 2 bin Amerikan doları da ele geçirildi. Operasyon kapsamında bir şüpheli şahıs gözaltına alınarak emniyete götürüldü.





