Kırşehir'in Mucur ilçesinde 11 gündür kayıp olan 46 yaşındaki Ramazan Karaaslan'ı bulmak için başlatılan arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Psikolojik rahatsızlıkları bulunduğu belirtilen Karaaslan'ın bulunması için Jandarma ve AFAD ekipleri bölgedeki riskli alanlarda yoğun bir çalışma yürütüyor.

Ekipler, arama faaliyetleri kapsamında metruk yapılar, kuyular, menfezler ve sazlık alanlar gibi potansiyel yerleri titizlikle inceliyor. Ancak şu ana kadar Ramazan Karaaslan'a ait herhangi bir kıyafet, eşya veya biyolojik emareye rastlanmadı. Kırşehir Valiliği'nden yapılan açıklamada, kayıp kişinin üzerinde iletişim aracının bulunmaması nedeniyle teknik takip imkanlarının sınırlı olduğu ve hareket yönüne dair kesinleşmiş bir veriye ulaşılamadığı belirtildi.

Çalışmaların kapsamı oldukça geniş tutuluyor. Bugüne kadar 13 kilometrekarelik alan havadan, 80 kilometrekarelik alan ise karadan tarandı. Kızılırmak hattı boyunca 45 kilometrelik kıyı şeridi yaya ekiplerince, 45 kilometrelik su üstü hattı ise botlu ekiplerce kontrol edildi. Arama faaliyetlerine toplam 424 personel katılırken, 4 insansız hava aracı (İHA) ve 3 arama-iz takip köpeği de sahada etkin olarak kullanıldı.

Mevcut durumda, arama çalışmaları İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı komando timi, İHA unsurları ve asayiş timinden oluşan 20 personelle Kesikköprü mevkisinden Sarıyahşi ve Hirfanlı havzasına kadar olan hat üzerinde, hava şartları da göz önünde bulundurularak ırmak kenarında ve dron desteğiyle ırmak üzerinde fiziki arama şeklinde sürdürülüyor. Komşu illerden ve yerel kaynaklardan gelen tüm ihbar ve bilgiler de titizlikle değerlendiriliyor.

Süreç, teknik ve İHA destekli arama, istihbarat takibi, yerel ihbarların değerlendirilmesi ve adli tahkikat çerçevesinde çok yönlü olarak yürütülüyor. Yeni bir somut veri, bulgu veya güvenilir bir ihbar alınması halinde ilgili birimler derhal operasyonel süreçleri başlatacak. Ramazan Karaaslan, 6 Nisan'da öğle saatlerinde evinden ayrıldıktan sonra dönmemiş ve yakınlarının kayıp ihbarı üzerine arama başlatılmıştı. Karaaslan'ın kent merkezine bağlı Kesikköprü mevkisine gittiği ve burada kaybolduğu düşünülüyor.