Kayseri'de, boşanma aşamasındaki eşinin yaşadığı apartmanın görevlisinin eşini bıçakla öldüren sanığın yargılanmasına başlandı.
Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık İ.Ş. (51), maktul M.G.'nin (36) kocası E.G., sanığın boşanma aşamasındaki eşi Y.Ş. ile oğlu, taraf avukatları ve tanıklar katıldı.
Sanık İ.Ş, olay günü intihar etmek amacıyla ilaç içtiğini ve boşanma aşamasındaki eşinin oturduğu binanın görevlisi E.G. ile görüşmek için binaya geldiğini iddia etti. E.G. evde olmadığı için eşi M.G.'nin kapıyı açtığını ve kendisini konuşmak için içeri çağırdığını öne süren İ.Ş, evde tartıştıklarını ve M.G.'yi bıçakladığını belirtti. Sanık, çantasında kamp malzemeleri ve nacak bulunduğunu söyledi.
Sanığın boşanma aşamasındaki eşi Y.Ş. ise 27 yıllık evliliği boyunca şiddet gördüğünü, kocasının kendisini ve çocuklarını tehdit ettiğini anlattı. Olay günü kocasının baltayla evin kapısını kırmaya çalıştığını ve bu nedenle yaklaşık bir saat mahsur kaldıklarını belirten Y.Ş, karakolda eşinin öldürüldüğünü öğrendiğini ifade etti.
Maktul M.G.'nin kocası E.G. ise kaza yaptığı için sanayide olduğunu, karakoldan gelen haberle olaydan haberdar olduğunu söyledi. Eve gittiğinde karısının hareketsiz yattığını gören E.G., sanığın olaydan sonra lavaboda ellerini yıkadığını da gördüğünü belirtti.
E.G. ve avukatları, sanığın üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatı ise aleyhte olan hususları kabul etmediklerini dile getirdi. Apartman sakinleri de tanık olarak dinlendi.
Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
Olay, Melikgazi ilçesi Köşk Mahallesi'nde 9 Aralık 2025 tarihinde meydana gelmişti. Sanık İ.Ş, apartman görevlisinin eşi M.G.'yi bıçakla yaralayarak öldürdükten sonra, karısının bulunduğu dairenin kapısını baltayla kırmaya çalışmış ve ardından jandarmaya teslim olmuştu.





