Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde zemin etüdü işlemleri için dereye indirilen bir kamyon, yağışların etkisiyle su seviyesinin artması sonucu mahsur vaziyette kaldı.
Elde edilen bilgilere göre, Bozkurt ilçesindeki Ezine Çayı üzerine inşa edilecek köprüye yönelik zemin etüdü gerçekleştirmek üzere bölgeye bir kamyon getirildi. Dün akşam saatlerinde tamamlanan faaliyetlerin ardından görevliler alandan ayrılırken, araç çalışmalara devam edileceği gerekçesiyle çay yatağında bırakıldı.
Gece boyunca etkisini sürdüren sağanak yağışlar neticesinde debisi artış gösteren çaydaki kamyon, suyun ortasında kaldı.
Akarsuyun debisinin yağışlar nedeniyle yükselmesi yüzünden aracı kurtaramadıklarını ifade eden Jeofizik Mühendisi Barış Güloğlu, "Ezine Çayı'na inşa edilecek köprü için bu alana kamyonumuzu getirdik. Bir süre sonra faaliyetlerimize ara verdik. Hafif bir yağmur vardı, çayın debisi o esnada bu kadar yüksek değildi."
Sabah saatlerinde geldiğimizde deredeki su seviyesinin yükseldiğini gördük. Herhangi bir can kaybımız bulunmuyor.
Maddi zarar mevcut, ancak bunu dert etmiyoruz. Uygun koşullar oluştuğunda kamyonu bulunduğu yerden çıkaracağız" şeklinde konuştu.
