Kastamonu'nun Cide ilçesinde, ağabeyini yangın çıkararak öldürmeye teşebbüs ettiği iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi. Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, "Üstsoydan kardeşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla tutuklu yargılanan Mecit B. ve taraf avukatları hazır bulundu.

Sanık Mecit B., savunmasında suçlamaları reddederek, miras meselesi nedeniyle ağabeyiyle husumetli olduğunu belirtti. Yangını kendisinin çıkarmadığını savunan Mecit B., beraat ve tahliyesini talep etti.

Tanık olarak dinlenen sanığın eşi G.B., eşi ve kayınbiraderi arasında aynı bahçeye ev yapma meselesinden kaynaklanan anlaşmazlıklar olduğunu ifade etti. Olay günü Cide'de olduğunu ve yangını telefonla öğrendiğini belirten G.B., hastanede kayınbiraderinin eşinin kendisini yaktığını söylediğini aktardı. G.B., Mevlüt B.'nin hastanedeki görüntüsünün kızları tarafından kaydedildiğini de ekledi.

Diğer tanıklar M.K. ve F.K. ise olay gecesi duydukları bağırma sesleri üzerine dışarı çıktıklarını anlattı. Mecit B.'yi olay sırasında görmediklerini belirten tanıklar, Mevlüt B.'nin panik halinde ambulans istediğini ve ambulansı kendilerinin aradığını söylediler. Mevlüt B.'nin kendisini Mecit B.'nin yaktığına dair bir ifade kullanmadığını dile getirdiler.

Mahkeme heyeti, sanık Mecit B.'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Cide ilçesi Başköy köyü Pire Mahallesi'nde 29 Temmuz 2025'te iki katlı bir evde çıkan yangın, bitişikteki samanlığa sıçramış, olayda Mevlüt B. (78) ve kardeşi Mecit B. (65) yaralanmıştı. Mevlüt B.'nin şikayeti üzerine Mecit B. tutuklanmış, Mevlüt B. ise tedavisinin ardından taburcu edilmişti.