Kaleciyle çarpıştı, kalbi durdu:Tenerife'nin golcüsü Jesus de Miguel hayatını kaybetti

İspanya La Liga 2'de Tenerife ile FC Andorra arasında oynanan karşılaşmada kaleci Jesús Owono ile çarpışarak kalbi duran 30 yaşındaki Jesús de Miguel…

Kaleciyle çarpıştı, kalbi durdu:Tenerife'nin golcüsü Jesus de Miguel hayatını kaybetti

İspanya futbolu, Tenerife ile FC Andorra arasında oynanan karşılaşmada yaşanan korkunç olayın ardından gelen ölüm haberiyle sarsıldı. La Liga 2'nin 12. haftasında sahaya çıkan Tenerife'nin golcüsü Jesús de Miguel, maçın son bölümünde rakip takımın kalecisi Jesús Owono ile çarpışmasının ardından ağır şekilde yaralandı. Sahada bilincini kaybeden ve kalbi duran 30 yaşındaki futbolcu, sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yeniden hayata döndürüldü ancak hastanede verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında yaşanan olay, iki takım oyuncularını ve tribünleri büyük üzüntüye boğdu. Heliodoro Rodríguez López Stadı'nda oynanan mücadelede Tenerife, FC Andorra karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen rakibinin geri dönüşüne engel olamadı. Skorun 2-2 olduğu karşılaşmanın son bölümünde yaşanan çarpışma ise futbolun önüne geçti.

Tenerife forması giyen Jesús de Miguel, hücuma çıkmak için orta sahadan rakip kaleye doğru koştuğu sırada kalesinden çıkarak topa müdahale etmek isteyen Andorra kalecisi Jesús Owono ile çarpıştı. Owono'nun yükseldiği pozisyonda dizinin De Miguel'in göğüs ve baş bölgesine isabet etmesiyle İspanyol futbolcu bir anda yere yığıldı. Çarpışmanın ardından hareketsiz kalan De Miguel'i gören futbolcular hemen sağlık ekiplerini sahaya çağırdı. İki takımın oyuncuları büyük panik yaşarken, bazı Tenerife futbolcularının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Sahada kalbi yeniden çalıştırıldı

Olayın ardından sağlık ekipleri yaklaşık beş dakika boyunca sahada De Miguel'e müdahale etti. Bilincini kaybeden futbolcu, daha sonra sedyeyle saha dışına çıkarılarak ambulansa alındı. İspanyol basınında yer alan bilgilere göre De Miguel, hastaneye götürüldüğü sırada kalp durması yaşadı. Ambulans içerisinde sağlık görevlilerinin gerçekleştirdiği kalp masajı ve yeniden canlandırma müdahalesiyle futbolcunun kalbi yeniden çalıştırıldı. Acil olarak Tenerife'deki Nuestra Señora de Candelaria Üniversite Hastanesi'ne kaldırılan 30 yaşındaki futbolcu, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Tenerife Kulübü, ilk açıklamasında oyuncunun durumunun ağır olduğunu ancak hayati bulgularının stabil seyrettiğini bildirdi.

Ancak 3 Kasım Salı günü sabaha karşı kulüpten yapılan yeni açıklamada De Miguel'in nörolojik durumunun kötüleştiği duyuruldu. Futbolcunun sağlık durumuna ilişkin gelişmeler yakından takip edilirken, birkaç saat sonra beklenen acı haber geldi.

Kaleciyle Carpisti Kalbi Durdu Ispanyol Futbolcu Jesus De Miguel Hayatini Kaybet

Tenerife Kulübü acı haberi duyurdu

CD Tenerife, 3 Kasım sabahı yaptığı açıklamayla Jesús de Miguel'in hayatını kaybettiğini resmen duyurdu. Kulüp, futbolcunun yerel saatle 08.00'de yaşamını yitirdiğini bildirdi. Kulübün açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Acıdan yıkılmış, boğazımız düğümlenmiş ve bunun gerçek olduğuna inanamayarak, Jesús de Miguel Alameda'nın 3 Kasım 2026 Salı günü saat 08.00'de hayatını kaybettiğini duyuruyoruz. Teselli edecek hiçbir söz yok. Bu büyük üzüntüyü hafifletecek hiçbir şey bulunmuyor. Acılı ailesinin, sevdiklerinin ve bugün bu acı kaybın yasını tutan tüm Tenerife camiasının yanındayız."

Karşılaşma yarıda kalmıştı

Tenerife ile FC Andorra arasında oynanan mücadele, yaşanan ağır sakatlığın ardından hakem tarafından durduruldu. Skorun 2-2 olduğu karşılaşmada olayın yaşandığı pozisyonun ardından Andorra kalecisi Jesús Owono doğrudan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Merve Yıldız
Editör