İzmir'in Karşıyaka Belediyesi'nde görevli memurlar, toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması ve alacaklarının ödenmemesi üzerine "Emek Nöbeti" eylemi başlattı.
Tüm Bel-Sen, Birlik Yerel-Sen ve Tüm Yerel-Sen üyesi memurlar, belediye binası önünde toplandı ve pankart açarak taleplerini dile getirdi.
Tüm-Bel-Sen 2 Nolu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Belen, 1 Nisan'da sona eren toplu sözleşmelerin ardından belediye yönetimiyle yapılan görüşmelerden sonuç alınamadığını ve sözleşmenin askıya alındığını belirtti. Belen, kazanılmış hakların düşürülmesini kabul etmeyeceklerini vurguladı.
"Bugün itibarıyla gündüz yaptığımız eylemleri akşam da nöbete başlayarak, iş yerimizin önünden ayrılmayarak devam ettireceğiz. Bu eylemi bir direnişe çeviriyoruz. İzmir'in her tarafı emekçilerin eylemleriyle günlerdir çalkalanıyor. Kaybedecek hiçbir şeyimiz kalmadı. Bütün haklarımız elimizden alındı. Dolayısıyla bizler de bunun mücadelesini sürdürerek haklarımızı tekrar geri alacağız." diyen Belen, eylemlerinin bir direnişe dönüştüğünü ifade etti.
Belen ayrıca, belediyede çalışan 450 memurun toplu sözleşme farklarının da ödenmediğini ileri sürerek, nöbetlerini mesai bitiminin ardından saat 17.30 ile 00.00 arasında sürdüreceklerini sözlerine ekledi.





