İzmir, Aydın, Denizli ve Manisa illerinde, Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde bir okula düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
İzmir'de Cuma namazı sonrasında Yalı Camisi önünde bir araya gelen vatandaşlar, hayatını kaybedenler için okunan Kur'an-ı Kerim hatimlerinin duasını yaptı. Ardından topluca gıyabi cenaze namazı kılarak dualar edildi.
Eğitim Bir-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ali Kaya, program sonrası yaptığı açıklamada, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki saldırıların milletin vicdanını derinden yaraladığını belirtti. Kaya, eğitim kurumlarına yönelik şiddetin toplumsal bir sorun haline geldiğini vurgulayarak, bu konunun yalnızca güvenlik boyutuyla değil, sosyal, psikolojik ve dijital etkileriyle de ele alınması gerektiğini ifade etti. Kontrolsüz dijital platformların ve şiddeti normalleştiren içeriklerin çocuklar için büyük bir tehdit oluşturduğuna dikkat çeken Kaya, ilgili mercilerin bu konuda duyarlı olmasını istedi. Eğitim süreçlerinde değerler eğitiminin önemine değinen Kaya, çocuklara saygı, merhamet ve insan hayatının kutsallığının öğretilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Aydın Efeler ilçesinde Türk Eğitim-Sen üyeleri, Atatürk Kent Meydanı'nda Türk bayrakları ve saldırıda hayatını kaybeden öğretmen ile öğrencilerin isimlerinin yazılı olduğu dövizlerle bir araya geldi. Öğretmenler, Atatürk Anıtı'na karanfil bırakarak Bey Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kıldı.
Denizli'de de Türk Eğitim-Sen üyeleri ve vatandaşlar, Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camisi'nde cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılarak hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için dua etti. Programa Pamukkale Üniversitesi Rektörü Mahmud Güngör de katıldı.
Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde Eğitim Bir-Sen üyeleri, Hatuniye Camisi önünde cuma namazı sonrası düzenlenen programda, Kahramanmaraş'taki saldırıda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılıp dua etti. Ardından Emekliler Parkı'na yürüyen sendika üyeleri, "Eğitimde Şiddete Hayır" yazılı pankart açtı. Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Ahmet Yasav, eğitimcilere yönelik saldırılara tepki gösterdi.





