İzmir'de, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iştirakleri olan İZBETON ve İZDOĞA AŞ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 4 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, şirketlerin eski yöneticilerinin de aralarında bulunduğu şahıslar yakalandı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, "nitelikli dolandırıcılık" ve "güveni kötüye kullanma" suçlamalarıyla başlatılan soruşturmada toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Güzelbahçe, Seferihisar, Karşıyaka ve Menemen ilçelerinde eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonda, eski İZDOĞA AŞ Yönetim Kurulu Başkanı G.E., eski İZDOĞA AŞ Genel Müdürü Ö.B., eski İZBETON AŞ Genel Müdür Yardımcısı H.Ş. ve bir makine mühendislik şirketinin yönetim kurulu başkanı gözaltına alındı.
Öte yandan, hakkında gözaltı kararı verilen eski İZBETON AŞ Genel Müdürü Heval Savaş Kaya'nın, daha önce "kooperatif" soruşturması kapsamında tutuklu olduğu öğrenildi.





