İsrail ordusu, 2 Mart'tan itibaren Lübnan'ın çeşitli bölgelerine yönelik hava saldırılarını artırdı. Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın 4 Mart'ta verdiği bilgiye göre, bu saldırılarda 72 kişi hayatını kaybetti, 437 kişi yaralandı. İsrail, başkent Beyrut dahil olmak üzere Sur, Trablusşam ve çevresindeki hedefleri vurdu.
Lübnan resmi ajansı NNA'ya göre, Sur kentinde el-Kalile beldesi yakınında bir araç bombalandı. Trablusşam'daki el-Bedavi Filistin Mülteci Kampı'nda bir ev hedef alındı. Sur'a bağlı eş-Şihabiyye beldesinde de bir ev bombalandı. İsrail basınında, saldırılardan birinde Hamas yetkilisinin hedef alındığı öne sürüldü.
İsrail ordusu, Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesinde el-Gubeyri, Bir el-Abd ve Hıreyk mahallelerine hava saldırıları düzenledi. Ayrıca, 2 Mart'ta Lübnan'dan füze atıldığının tespit edilmesinin ardından ülkenin kuzeyinde sirenler çaldı.
İsrail ordusu, havadan ve denizden yoğun saldırılar düzenlediği Lübnan'da kara işgalini de genişletme kararı aldı. Bu gelişmeler, Lübnan'da güvenlik risklerinin artmasına ve bölgedeki istikrarsızlığın derinleşmesine yol açtı.