İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD ve İsrail'in askeri saldırılarının ardından ülke genelinde faaliyetlerin sürdüğünü belirtti. 28 Şubat'ta, Tahran ile Washington arasında müzakereler devam ederken ABD ve İsrail, İran'a yönelik askeri operasyon başlattı. İran, bu saldırılara karşılık olarak İsrail'in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn gibi bölge ülkelerinde belirlenen hedeflere saldırılar düzenledi.
ABD-İsrail saldırılarında İran lideri Ali Hamaney dahil çok sayıda üst düzey yetkili hayatını kaybetti. İran Kızılayı, saldırılarda toplam 787 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.
Pezeşkiyan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, kararların hızlı alınabilmesi için yetkilerin illere devredildiğini, valilerle doğrudan iletişimde olduklarını ve ülkenin durmadığını vurguladı. Pezeşkiyan, "Bizim asıl sermayemiz ulusal birliğimizdir." ifadelerini kullandı.
Bu gelişmeler, İran'ın bölgesel askeri yanıtı ve ülkedeki yönetim önlemleriyle birlikte, Orta Doğu'da güvenlik dengelerini yeniden şekillendirdi.