Kamera ayarlarında kontrol kullanıcıya geçiyor
Mashable'da yer alan habere göre; Apple, yeni Pro modellerinde profesyonel fotoğraf makinelerinde bulunan bazı kontrolleri de kullanıma sundu. Manuel deklanşör hızı, manuel odaklama ve canlı histogram gibi özelliklerle kullanıcılar çekim ayarlarına daha doğrudan müdahale edebilecek.
Yeni kamera özellikleri A20 Pro çipi ve geliştirilmiş video yetenekleriyle destekleniyor. Apple'ın tanıtım etkinliğinin açılışında iPhone 18 Pro ile çekilen sinematik görüntülere yer vermesi de şirketin bu yıl kamera tarafına verdiği önemi ortaya koydu.
Akıllı telefonlarda ilk değil
Değişken diyafram, iPhone için yeni olsa da akıllı telefon dünyasında daha önce kullanılmış bir teknoloji. Samsung, Galaxy S9 ve S10 modellerinde benzer bir sisteme yer vermiş, daha sonraki modellerinde ise bu teknolojiyi kullanmayı bırakmıştı.
Satışa çıkan iPhone 18 Pro serisiyle birlikte değişken diyaframın yanı sıra genişletilen manuel kontroller, yeni modellerin ilk öne çıkan özellikleri arasında yer aldı.





