İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılarak tutuklanan Ekrem İmamoğlu’na yönelik yürütülen 'Yolsuzluk' soruşturması tamamlanarak 11 Kasım 2025 tarihinde 3 bin 809 sayfalık iddianame hazırlandı. İddianamede 'Örgüt lideri' olarak adı geçen Ekrem İmamoğlu’nun; 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Rüşvet', 'Suç gelirlerinin aklanması', 'Kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık', 'Kişisel verilerin kaydedilmesi', 'Kişisel verileri ele geçirme ve yayma', 'Suç delillerini gizleme', 'Haberleşmenin engellenmesi', 'Kamu malına zarar verme', 'Rüşvet alma', 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma', 'İrtikap', 'Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama', 'İhaleye fesat karıştırma', 'Çevrenin kasten kirletilmesi', 'Vergi usul kanununa muhalefet', 'Orman kanununa muhalefet' ve 'Maden kanununa muhalefet' suçlarını işlediği iddia edildi. İmamoğlu’nun 142 eylem nedeniyle 828 yıl 2 aydan 2 bin 352 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.
Mahkeme heyeti, ara kararında gizli tanıkların duruşma günü hazır edilmesi için Tanık Koruma Şube Müdürlüğü’ne müzekkere yazılmasına karar vermişti. Mahkeme başkanı, bu celsenin iki hafta içinde tamamlanmasının planlandığını belirtti.
13.05 | Duruşmaya ara verildi
Arzu Uçar'ın ardından Aydın Şahin söz aldı. İtirafçı sanık Adem Kameroğlu'nun talimatıyla bankadan 2 milyon lira çektiğini ve bu parayı Necati Özkan'a verdiğini ileri süren Şahin, "Necati Özkan 4 seferde 500 bin lirayı Kameroğlu İnşaat'a yatırdı" dedi. Mahkeme başkanı duruşmaya ara verdi.
12.50 | 'Tazminat karşılığı daire verildi'
Müştekilerin ardından tanıkların beyanlarına geçildi. İlk söz alan isim Arzu Uçar oldu. Eşinin 23 yıl boyunca Beylikdüzü Belediyesi'nde çalıştığını ve üzerine atılan bir suçlama nedeniyle intihar ettiğini ifade eden Uçan, tazminat karşılığında kendisine daire verildiğini ama 2019'dan bu yana tapusunun kendisinin üstüne yapılmadığını söyledi.
12.40 | 'Capacity AVM7ye ızdırap çektirildi'
Nezih Barut'un ardından Ziya Yılmaz söz aldı. Yılmaz, "Belediye yönünden şikayetim var. Davaya katılma talebim yok" dedi. Daha sonra Selahattin Özgül söz aldı. Özgül, ifadesini tekrarladığını ve şikayetinin devam ettiğini belirtti ve eski Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu döneminden itibaren Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Capacity AVM'ye ızdırap çektirildiğini ileri sürdü.
12.30 | Nezih Barut: Beyanlarım doğru
Beyanı alınan bir diğer isim ise Nezih Barut oldu. Barut, beyanlarının doğru olduğunu ve şikayetinin devam ettiğini belirtti. Tutuklu Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın avukatı Doğa Şanlıoğlu, "Müvekkilimden şahsi olarak şikayetçi misiniz?" sorusunu yöneltti. Barut, "Şahsi şikayet değil, şirket vekili sıfatıyla şikayettir" dedi.
12.15 | Keleş: Şikayetim devam ediyor
Avni Çelik'ten sonra İlker Keleş söz aldı. Keleş, şikayetinin devam ettiğini ifade etti. Daha sonra Çetin Gül'ün beyanlarına geçildi. Gül, şikayetinin devam ettiğini ancak davaya müdahil olmak istemediğini söyledi. Tutuklu Necati Özkan, "Benimle ilgili bir şey yok ama ne zamandır tanışıyoruz?" diye sordu. Gül, "2002'den beri tanışırız. Allah razı olsun, biz kendisinden memnunuz" dedi.
12.05 | 'Davaya katılma talebim yok'
Alaattin Kameroğlu'ndan sonra söz sırası Mehmet İlhan Gülay'a geldi. Müşteki Gülay, beyanlarının doğru olduğunu ifade etti ve "Hiç kimseden şikayetçi değilim, davaya katılma talebim yok" dedi. Gülay'a soru yöneltilmedi. Daha sonra bir diğer müşteki Avni Çelik söz aldı. Çelik de şikayetinin olmadığını ifade etti.
11.30 | 'Adem Soytekin'den şikayetçiyim'
Bahattin Uçar, “Savcılık makamındaki ifademi tekrar ederim. Şikayetçi olduğum bir sanık yok! dedi. Tutuklu sanık KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kurt, etkin pişmanlıktan yararlanan Adem Soytekin’in iddialarını aktararak Uçar’a, 'Ben sizden kendi adıma ya da eşim dostum adına dükkan aldım mı?' diye sordu. Uçar, 'Almadınız, zaten o proje iptal oldu' yanıtını verdi. Bunun üzerine Kurt, 'Adem Soytekin’den mahkemeyi yanılttığı için şikayetçiyim' dedi. Bahattin Uçar, "Savcılık makamındaki ifademi tekrar ederim, ekleyeceğim bir şey yoktur" dedi. Uçar, mahkeme başkanının soruları üzerine, "Şikayetçi olduğum sanık yok" dedi. Tutuklu KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kurt, itirafçı sanık Adem Soytekin'in iddialarını hatırlatıp, "Ben sizden kendi adıma ya da eşim dostum adına dükkan aldım mı?" diye sordu. Bahattin Uçar, "Almadınız, zaten o proje iptal oldu" yanıtını verdi. Bunun üzerine Kurt, "Adem Soytekin'den mahkemeyi yanılttığı için şikayetçiyim" dedi.
Bahattin Uçar'ın beyanları ve sorgusunun ardından avukatı söz aldı. Avukat Özlem Canbaba, müvekkilinin şikayetçi olmadığını vurguladı. Daha sonra, müştekilerden Alaattin Kameroğlu'nun beyanlarına geçildi. Kameroğlu, Bakırköy Belediyesi'yle ilgili şikayetinin devam ettiğini belirtti.