İBB davasında kritik hafta: İmamoğlu savunma yapacak

İBB davasında kritik hafta: İmamoğlu savunma yapacak. Detaylar ve son gelişmeler Habersunum'da.

İBB davasında kritik hafta: İmamoğlu savunma yapacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 436 sanıklı İBB davasında ikinci celsenin son haftasına girildi. İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuksuz sanıkların savunmalarının tamamlanmasının ardından bu hafta İmamoğlu’nun savunma yapması bekleniyor.

17 Ağustos’ta başlayan ikinci celsede, tutuksuz sanıkların savunmaları alınırken iki kez tutukluluk incelemesi yapıldı. Bu incelemelerde önce iki, ardından dört kişi olmak üzere toplam altı sanık tahliye edildi.

İmamoğlu’nun savunma süresi tartışma konusu olmuştu

Davanın 9 Mart’ta başlayan ilk celsesinde tutuklu sanıkların savunmaları alınırken İmamoğlu ile mahkeme heyeti arasında savunma süresi konusunda tartışma yaşanmıştı.

8 Temmuz’da savunma yapması beklenen İmamoğlu, karşı karşıya olduğu suçlamaların kapsamına dikkat çekerek daha uzun süre savunma yapmak istediğini belirtmişti. Mahkeme heyetinin savunma için altı saatlik süre vermesine tepki gösteren İmamoğlu’nun talebi kabul edilmemişti. Yaşanan tartışmanın ardından mahkeme tutanağına İmamoğlu’nun “susma hakkını kullandığı” yönünde kayıt düşülmüştü.

Üçüncü celse öncesi ara verilecek

Mahkeme başkanı, duruşmaların 15 Ekim’de tamamlanacağını açıklamıştı. Bu takvime göre ikinci celsenin bu hafta sona ermesi ve ardından üçüncü celse öncesinde iki haftalık ara verilmesi bekleniyor.

Üçüncü celsede ise tanıkların, gizli tanıkların ve müştekilerin dinlenmesi planlanıyor.

Deniz Ay
Editör