İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB iştiraki Ağaç ve Peyzaj AŞ’ye ilişkin soruşturma kapsamında 29 şüpheli hakkında 195 sayfalık ek iddianame hazırladı.

Ana iddianamede 143 eylem bulunması nedeniyle yeni dosyadaki 12 eylem, 144’ten 155’e kadar numaralandırıldı. Savcılık, dosyanın devam eden İBB ana davasıyla birleştirilmesini talep etti.

Dosya, ana davayla birleştirildi

İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi, ek iddianameyi kabul ederek yeni dosya ile ana İBB davası arasında “fiili ve hukuki irtibat” bulunduğuna karar verdi.

Mahkeme, dosyaları birleştirdi ve yargılamanın 414 sanıklı ana dava üzerinden devam etmesine hükmetti.

Mahkeme ayrıca ek dosyada tutuklu bulunan Ayhan Subaşı, Aytekin Karaarslan, Fatih Temür, Murat Dağdeviren, Nilgün Cendek ve Tolga Kılıç’ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.