ABD Başkanı Trump, Suudi Arabistan, BAE, Katar, Pakistan, Türkiye, Mısır, Ürdün ve Bahreyn liderleriyle İran konusunu görüştü. Truth Social hesabından yaptığı açıklamada, "İran İslam Cumhuriyeti ve barışa ilişkin bir mutabakat zaptıyla bağlantılı tüm konular hakkında çok verimli bir görüşme gerçekleştirdik" dedi.

"HÜRMÜZ BOĞAZI AÇILACAK"

Görüşmelerde ABD, İran ve diğer ülkeler arasında büyük ölçüde müzakere edilmiş bir anlaşma olduğunu belirten Trump, sürecin devam ettiğini kaydetti. İsrail Başbakanı Netanyahu ile de ayrı bir telefon görüşmesi yaptığını ekledi.

Trump, "Anlaşmanın nihai unsurları ve detayları şu anda görüşülüyor ve kısa süre içinde açıklanacak. Anlaşmanın birçok unsuruna ek olarak Hürmüz Boğazı açılacak" ifadelerini kullandı.

Image