Hizan'da organ bağışı haftası kapsamında farkındalık etkinliği yapıldı

Bitlis'in Hizan ilçesinde düzenlenen programla organ bağışının hayat kurtarıcı önemi ve toplumsal duyarlılığın artırılması konuları ele alındı.

Hizan'da organ bağışı haftası kapsamında farkındalık etkinliği yapıldı

Bitlis'in Hizan ilçesinde 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası münasebetiyle bir bilinçlendirme etkinliği organize edildi.

Hizan Devlet Hastanesinde yapılan toplantıya Kaymakam Mete Öztürk, Belediye Başkanı Yahya Şam, hastane idarecileri, sağlık personeli ve ilçe sakinleri iştirak etti.

Etkinlikte organ bağışının değeri, nakil işlemlerinin yaşam kurtarmadaki kritik rolü ve bu hususta kamuoyu farkındalığının yükseltilmesine dair sunumlar gerçekleştirildi.

Organ bağışının hayati öneminin altı çizilen buluşmada, vatandaşların bu konuda daha hassas ve duyarlı davranmaları gerektiği üzerinde duruldu.

Deniz Ay
Editör