Hatay'ın Dörtyol ilçesinde aşırı yağışın yol açtığı olumsuzlukları gidermek amacıyla başlatılan temizlik faaliyetleri sürüyor.
İlçede dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca şiddetini artıran sağanak yağış neticesinde çok sayıda konut, iş yeri ve tarım arazisi sular altında kaldı.
Görevli ekipler, yağıştan zarar gören Karakese, Özerli ve Kuzuculu mahallelerinde su tahliye ve temizlik işlemlerini yürütüyor.
Bugüne dek 168 çağrıya yanıt verilen bölgede 1949 görevli ve 819 araçla cadde, sokak ve meskenlerdeki çamur ile su birikintileri temizleniyor.
Meteorolojik olaydan etkilenen bölgelerde zarar tespit süreçleri de başlatıldı.
- Yayladağı'nda sağanak etkili oldu
Yayladağı ilçesinde de yoğunlaşan yağışlar sebebiyle bazı mesken ve dükkanları su bastı.
Derelerdeki su seviyesinin yükseldiği ilçede sürücüler trafikte ilerlemekte zorluk yaşadı.
Su birikintileri yüzünden okul binasında mahsur kalan öğrenciler, itfaiye birimlerinin yardımıyla güvenli şekilde çıkarıldı.
Yayladağı-Karamağara Koyu yolu ise yağışın etkisiyle yamaçtan kopan toprak ve kaya parçalarının yola dolması sonucu trafiğe kapandı.
