Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde 6 Şubat 2023'teki depremlerde sol bacağını kaybeden 13 yaşındaki Hasan El Cevher, proteziyle ayağa kalktıktan sonra ampute futbol takımlarında yer almayı hedefliyor. Kahramanmaraş merkezli depremde enkaz altında kalan ve yaralı kurtarılan El Cevher, aldığı tedavi ve protez desteğiyle hayallerine bir adım daha yaklaştı.

Suriye uyruklu Hasan El Cevher, depremde Gündüz Mahallesi'ndeki evlerinin yıkılmasıyla enkaz altında kaldı. Ailesinin yardımıyla kurtarılan ve İskenderun ile Adana'daki hastanelerde tedavi gören El Cevher'in sol bacağı, üzerine düşen beton parçası nedeniyle diz üstünden ampute edildi. 2024 yılında İstanbul'da takılan protezle yürümeye başlayan El Cevher, zamanla eskiyen protezini değiştirmek için Hatay Engelli Sosyal Girişimcilik Merkezi'ne başvurdu.

Merkezdeki doktorların desteğiyle yeni protezine kavuşan El Cevher, fizik tedavi sürecinin ardından ampute futbol takımlarında forma giymeyi amaçlıyor. Kendisine uygun protezin takılmasıyla daha rahat yürüyebildiğini belirten El Cevher, merkezdeki rehabilitasyon sürecinin kendisi için büyük önem taşıdığını dile getirdi.

"Protezden çok memnunum" diyen Hasan El Cevher, depremden 2 saat sonra kurtarıldığını ve tedavi sürecinde 13 ameliyat geçirdiğini anlattı. İstanbul'daki protezinden memnun olmadığını ancak Hatay'daki merkezde takılan protezden çok mutlu olduğunu ifade etti. Futbol tutkusunun depremden önce başladığını belirten El Cevher, "Küçüklüğümden beri mahallede arkadaşlarımla futbol oynuyordum. Bu alışkanlığımı depremde bacağımı kaybetsem de sürdürüyorum çünkü futbolu çok seviyorum." dedi.

En sevdiği takımın Fenerbahçe, en sevdiği futbolcunun ise Cristiano Ronaldo olduğunu söyleyen El Cevher, gelecekte futbolcu olup insanlara yardım etmek, kazandığı parayla bedensel engellilere protez yaptırmak ve görme-işitme engellilere destek olmak istediğini belirtti. Yardımlarından dolayı merkezin görevlilerine teşekkür eden El Cevher, bir gün Fenerbahçe maçını stadyumda izlemeyi hayal ettiğini sözlerine ekledi.