Hakkari'de yaşanan heyelanlar sonucu Entegre Katı Atık Tesisi'nde hasar oluşurken, ulaşımda da aksamalar meydana geldi. Özellikle Hakkari-Van kara yolunun bir bölümünün kullanılamaz hale gelmesi üzerine AK Parti Hakkari İl Başkanı Zeydin Kaya, duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öğretmenevi'nde partisinin yönetim kurulu toplantısı öncesinde konuşan Kaya, kentin coğrafi yapısının zorluklarına dikkat çekti. Kaya, "Bu gerçeği bileceğiz ve ona göre de hayatımızı ve tedbirlerimizi dizayn edeceğiz. Son günlerde Akçalı köyü bölgesindeki katı atık tesisinde yaşanan çökmeler ve sonrasında da yolun tahrip olduğu bölge öteden beri aslında bir heyelan bölgesidir." ifadelerini kullandı.

Heyelan nedeniyle hasar gören güzergahın artık kara yolu olarak kullanılmasının mümkün olmadığını belirten Kaya, ilgili kurumlarla yer tespiti yaptıklarını ve Tatlı köyü yakınındaki alanın yeni güzergah olarak belirlendiğini duyurdu. Ekiplerin 24 saat esasına göre çalıştığını vurgulayan Kaya, son dönemde yaşanan yoğun kar yağışı ve ardından gelen yağmurların Zap Suyu'nun debisini yükselttiğini söyledi.

Zap Suyu kenarlarına menfez yerleştirme çalışmalarının sürdüğünü belirten Kaya, normal menfezlerin yetersiz kalması nedeniyle özel ve çelik menfezlerin temin edildiğini aktardı. Kaya, alternatif güzergahın bir an önce açılarak vatandaşın hizmetine sunulması için çaba gösterdiklerini dile getirdi. Bu süreçte tüm lojistik hizmetlerin Şırnak kara yolundan sağlanması gerektiğini ekledi.

Kaya, Hakkari'nin sahipsiz olmadığını ve tüm hizmetlerin devam ettiğini belirterek, toplantıya katılan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cumhur Demir, Kadın Kolları Başkanı Güneş Hayva, Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Rızgar Özdemir ve teşkilat mensuplarına teşekkür etti.