Gaziantep'te 17 yaşındaki Eyüp Arıcı'nın bıçaklı kavgada hayatını kaybetmesine ilişkin davada karar verildi. Gaziantep 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, 7 tutuklu sanık ve maktulün ailesi hazır bulundu.
Bazı sanıkların 18 yaşından küçük olması nedeniyle kapalı görülen duruşmada, sanıkların savunmalarında suçlamaları kabul etmedikleri belirtildi.
Mahkeme heyeti, sanıklar K.B. ve M.F.K'yi "kasten öldürme" suçundan, yaşlarının 18 yaşından küçük olması gerekçesiyle 16'şar yıl hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanıkların ise beraatine ve tahliyesine hükmedildi.
Olay, 9 Şubat 2025 tarihinde Atatürk Mahallesi'nde çıkan bıçaklı kavgada Eyüp Arıcı'nın yaralanması ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesiyle yaşanmıştı.





