Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) milletvekili Thomas Portes, Ulusal Meclis'te yaptığı açıklamada, 70. Eurovision Şarkı Yarışması'nın 160 milyon kişi tarafından izleneceğini belirtti.

Portes, Gazze ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki eylemleri nedeniyle İsrail'in yarışmadan men edilmemesine tepki göstererek, "Eurovision, soykırım işleyen İsrail devletine ve hükümetine kırmızı halı sermeye hazırlanırken bugün barışın konuşulduğu, kardeşliği ve halklar arasında dayanışmayı savunan bir yarışma olarak anılmaya devam edebilir mi?" sorusunu yöneltti.

"İsrail'in Eurovision'da yeri yok" diyen Portes, Gazze'deki soykırımın sürdüğünü ve işgal altındaki Batı Şeria'da sömürgeciliğin hızlandığını vurguladı.

Portes, İsrail'in yarışmaya katılımına tepki göstererek Eurovision'u boykot eden İspanya, Hollanda, Slovenya, İzlanda ve İrlanda'yı tebrik etti.

Fransız milletvekili, France Televisions'dan "soykırım işleyen bir devletin operasyonlarını aklamamak" adına Eurovision yayını yapmamasını talep etti.

Avrupa genelinde İsrail'in Eurovision'dan çıkarılması için protestolar ve boykot çağrıları artmıştı. İspanya, İrlanda, İzlanda, Hollanda ve Slovenya, İsrail'in organizasyona kabul edilmesini gerekçe göstererek yarışmayı boykot etme kararı almıştı.