Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nin 28. haftasında lider Fenerbahçe ArsaVev, deplasmanda Giresun Sanayispor ile karşılaştı.

Çotanak Arena'da oynanan mücadeleyi sarı-lacivertliler 7-0 gibi farklı bir skorla kazanarak ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu garantiledi.

Fenerbahçe'ye galibiyeti ve şampiyonluğu getiren goller; 6. dakikada Peritan Bozdağ, 18. dakikada Maria Alves, 26. dakikada Andrea Staskova, 35. dakikada Peritan Bozdağ, 45+1. dakikada Flourish Chioma Sabastine, 54. dakikada İpek Kaya ve 58. dakikada Zeynep Kerimoğlu'ndan geldi.

FENERBAHÇE'DEN BİR İLK

Galatasaray GAİN Kadın Futbol Takımı'nın sahasında Trabzonspor Kadın Futbol Takımı'na mağlup olmasıyla Fenerbahçe, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi tarihindeki ilk şampiyonluğunu elde etti.

Bu sonuçla Fenerbahçe ArsaVev puanını 77'ye çıkararak en yakın rakibi Galatasaray GAİN ile arasındaki puan farkını 7'ye yükseltti. Giresun Sanayispor ise 39 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki haftasında Fenerbahçe, Ünye Kadın SK'yi ağırlayacak. Giresun Sanayispor ise Trabzonspor deplasmanına gidecek.