Sermaye piyasalarındaki fon tasfiyeleri kapsamında Özata Denizcilik hisselerindeki işlemleriyle gündeme gelen eski Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya ile eşi İlyas Kaya’nın milyarlarca liralık kazanç sağladığı öne sürülmüştü. İddiaların ardından Kaya görevinden istifa ederken, gazeteci Hadi Özışık Kaya ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.
İktidara yakınlığıyla bilinen Hadi Özışık, Kaya’nın görüşme sırasında mal varlığına ilişkin açıklamalarda bulunduğunu aktardı. Özışık, Kaya’nın kendisine ailesinden kalan taşınmazları gerekçe gösterdiğini belirterek, "Fatma Betül Sayan Kaya dededen kalma toprak sahibi. Yani Doğubayazıt’ın neredeyse tamamı dedesinden kalma. Kadın bunu bana söyledi" ifadelerini kullandı.
'Haber yapma, off-the-record kalsın'
Özışık, görüşmede işlemlerin amacına ve yönlendirmelere dair de konuştuklarını ancak bu detayları paylaşmayacağını kaydetti. Kaya’nın kendisinden konuşmanın gizli kalmasını istediğini belirten Özışık, "Konuşmayı anlatsam bütün TV ve gazetelerde manşet olurum. Ama bana ‘Allah rızası için haber yapma, off-the-record kalsın’ dedi" şeklinde konuştu.