Fatih Altaylı'dan borsa işlemi iddiası: Ahmet Şık, Akın Gürlek'e seslendi

Gazeteci Fatih Altaylı, bir iş insanına Tera Yatırım üzerinden 300 milyon liralık borsa işlemi teklif edildiğini yazdı. TİP Milletvekili Ahmet Şık ise…

Fatih Altaylı'dan borsa işlemi iddiası: Ahmet Şık, Akın Gürlek'e seslendi

Gazeteci Fatih Altaylı'nın kaleme aldığı 300 milyon liralık borsa işlemi iddiası gündeme geldi. Altaylı, uzun yıllardır tanıdığı bir iş insanının, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) üyeliği bulunan bir hukukçu tarafından Tera Yatırım üzerinden bir borsa işlemine dahil edilmek istendiğini öne sürdü.

Konuya ilişkin paylaşım yapan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık ise Adalet Bakanı Akın Gürlek'e seslenerek TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Üyesi avukat Abdullah Adır'ı gündeme taşıdı.

Fatih Altaylı 300 milyon liralık işlemi yazdı

Fatih Altaylı, yazısında kendisinin tanıdığı bir iş insanına halka açık bir şirketin satın alınarak söz konusu kişinin şirketiyle birleştirilmesinin teklif edildiğini belirtti. Altaylı'nın aktardığına göre plan kapsamında hisselerin borsada satılması yoluyla 300 milyon lira kaynak oluşturulması öngörüldü.

İşlemler için hazırlanacak rapor karşılığında 3 milyon lira talep edilmesi üzerine iş insanının tekliften vazgeçtiğini yazan Altaylı, denetim şirketlerinin sorumluluğunu da gündeme getirdi.

Altaylı, söz konusu diyaloğu yazısında şu sözlerle aktardı;

"Adını Futbol Federasyonu üyeliğinden de bilebileceğiniz bir hukukçu, bir iş insanını arayıp 'Abi, senin şirketi halka arz edelim, sıkıntıların bitsin' diye bir teklifte bulunmuş. 'Senin şirketi halka arz etmeyeceğiz. Zaten halka açık bir şirketi satın alacağız ve sonra da senin şirketle birleştireceğiz. Böylelikle halka arz yapmadan halka açık hale geleceksin. Sonra hisseleri borsada satacağız. 300 milyon TL toplayacağız' deyince bizim iş insanının hoşuna gitmiş. Hukukçu 'Bu işi Tera Yatırım üzerinden yapacağız. Başkası ile yapamayız' demiş. Ancak rapor için 3 milyon TL ödemek gerektiği söylenince iş insanı ödememiş ve iş yatmış."

Ahmet Şık'tan Akın Gürlek'e Abdullah Adır sorusu

Altaylı'nın yazısını sosyal medya hesabından paylaşan TİP Milletvekili Ahmet Şık, Adalet Bakanı Akın Gürlek'i etiketleyerek TFF PFDK Üyesi avukat Abdullah Adır'a dikkat çekti.

Şık, paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

“Kimdir bu ‘hukukçu’ TFF üyesi diye merak ediyor musunuz acaba? TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu üyesi olan avukatınız Abdullah Adır’a da sorabilirsiniz, belki bir şeyler duymuştur.”

Deniz Ay
Editör Güncellendi: 2 Kasım 2026 23:45