ABD Avrupa ve Afrika Ordusu (USAREUR-AF), Fas'ta düzenlenen "Afrika Aslanı 2026" tatbikatı sırasında kaybolan iki ABD askerine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, 10 Mayıs'ta cansız bedenine ulaşıldığı duyurulan ilk askerin ardından ikinci askerin de cansız bedenine ulaşıldığı belirtildi.

Kaybolduktan sonra cansız bedenine ulaşılan ikinci askerin 19 yaşındaki Uzman Mariyah Symone Collington olduğu kaydedildi. Bu gelişmeyle birlikte arama çalışmalarının sonlandırıldığı duyuruldu.

Her iki askerin de cansız bedeninin nakledildiği ABD Hava Kuvvetlerine ait uçağın Fas'tan ayrılıp ülkelerine doğru yola çıktığı bilgisi paylaşıldı.

ABD Afrika Komutanlığı (AFRICOM) daha önce yaptığı açıklamada, iki ABD askerinin 2 Mayıs'ta Fas'ın Tan Tan kenti yakınlarındaki Cap Draa Eğitim Alanı civarında kaybolduğunu duyurmuştu.

Fas Kraliyet Silahlı Kuvvetleri ise 10 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, kaybolan askerlerden Teğmen Kendrick Lamont Key Jr.'ın cansız bedenine ulaşıldığını, diğer asker için ise arama çalışmalarının sürdüğünü bildirmişti.

ABD ile Fas'ın ortaklaşa düzenlediği ve Afrika'nın en büyük askeri tatbikatları arasında gösterilen "Afrika Aslanı 2026" tatbikatı, 41 ülkenin katılımıyla 27 Nisan'da başlamış ve 8 Mayıs'ta sona ermişti.