Eskişehir Kalkınma Platformu temsilcileri, Savunma Sanayii Başkanlığı'nı (SSB) ziyaret ederek şehrin havacılık ve savunma sektöründeki imkanlarını masaya yatırdı.
Gerçekleşen temasların ardından SSB Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün'ün Eskişehirli üreticilerle buluşacağı ifade edildi.
Eskişehir Kalkınma Platformu heyeti, Savunma Sanayii Başkanlığı'na (SSB) giderek kentteki havacılık ve savunma sanayisi kapasitesini görüştü.
Temasların akabinde SSB Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün'ün Eskişehirli sanayicilerle bir araya geleceği duyuruldu.
Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ve Eskişehir Kalkınma Platformu üyelerinden oluşan heyet, Savunma Sanayii Başkanlığı'na ziyarette bulundu.
Ziyaret esnasında, Eskişehir'in savunma ve havacılık alanındaki teknik altyapısı, uçak motoru üretimindeki birikimi ve yerel firmaların tedarik süreçlerindeki rolü ele alındı.
Ayrıca sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün karşılanması adına kentteki teknik ve mesleki liselerin savunma sanayisi şirketleriyle koordineli çalışması gerektiği vurgulandı.
"Başkanımızın ziyareti Eskişehir'imiz için büyük bir fırsat olacaktır"
Ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Eskişehir İl Başkanı ve Albayrak Makine Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Gürhan Albayrak, görüşmenin oldukça verimli geçtiğini belirterek, "Eskişehir Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz ile Eskişehir Kalkınma Platformu Üyeleri olarak, şehrimizin sanayi ve insan kaynağı potansiyelini ortak bir vizyonla buluşturmayı en temel hedefimiz olarak görüyoruz.
Türkiye'mizin yerli ve millî savunma sanayisi hedeflerine güç katmak gayesiyle heyetimizle birlikte Savunma Sanayii Başkanlığımızda çok verimli ve kritik bir temas gerçekleştirdik.
Şehrimizin savunma sanayisindeki mevcut konumunu, güçlü altyapısını ve ileri mühendislik tecrübesini ulusal hedeflerimizle nasıl bütünleştireceğimizi üç ana başlık altında masaya yatırdık" dedi.
"En kısa sürede Eskişehir’imizi ziyaret edip sanayicilerimizle bir araya geleceğini belirtti"
Uçak motoru üretimi ve mesleki eğitimin görüşmenin temel gündem başlıkları olduğunu ifade eden Albayrak, "Toplantımızın en önemli gündem maddesini, havacılık sektörü için kritik bir aşama olan uçak motoru imalatı oluşturdu. Eskişehir'imizin motor üretimindeki köklü geçmişi ve gelişmiş teknik altyapısıyla yerli motor ekosistemine sağlayabileceği katkıları detaylıca değerlendirdik.
Görüşmemizde, Eskişehirli sanayicilerimizin tedarik zincirindeki etkinliğinin artırılması gerektiğinin de özellikle altını çizdik. Öte yandan, sektörün ihtiyaç duyduğu teknik personelin yetişmesi için mesleki eğitimin şart olduğuna dikkat çektik.
Savunma Sanayii Başkanımız Sayın Prof. Dr. Haluk Görgün ile yaptığımız bu görüşmede, şehrimizin uçak motoru imalatı başta olmak üzere sektördeki stratejik konumunu güçlendirecek adımları istişare ettik. Kendileri de bizlere bir müjde vererek, en kısa sürede Eskişehir’imizi ziyaret edip sanayicilerimizle bir araya geleceğini belirtti.
Sayın Başkanımızın bu ziyareti; şehrimizin kapasitesinin yerinde incelenmesi, sanayicilerimizin bizzat dinlenmesi ve yeni iş birliklerinin belirlenmesi açısından Eskişehir'imiz için büyük bir fırsat olacaktır.
Misafirperverlikleri ve kabulleri için Prof. Dr. Haluk Görgün’e şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.
