Eskişehir'de polis ekiplerinin düzenlediği kaçakçılık operasyonlarında gözaltına alınan 9 şüpheliden 2'si tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kaçak tütün ve tütün mamullerini piyasaya sürmeye çalışan şüphelilere yönelik önemli bir çalışma yürüttü.

13-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda, ekipler büyük miktarda kaçak ürüne el koydu. Yapılan aramalarda 4 milyon 726 bin 400 dal içi boş makaron, 250 bin 800 dal sarılmış sigara, 490 kilogram kıyılmış tütün ve 1390 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Ayrıca, 3 adet sigara sarma makinesi de operasyon kapsamında bulundu.

Operasyonlarda toplam 9 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 7 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.