Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Yer, 50. Turizm Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, şehrin sahip olduğu değerlere dikkat çekti.
Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası'nın, doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri hatırlamak, tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak için önemli bir fırsat olduğunu belirten Yer, Erzurum'un bu açıdan büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.
Erzurum'un köklü tarihi, eşsiz doğası ve zengin kültürel birikimiyle ülkenin nadide şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Yer, "Tarih boyunca doğu ile batıyı buluşturan, kervan yollarının kesişim noktası olan Erzurum, farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan eşsiz bir kültür hazinesidir. Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Medresesi, Ulu Camii ve Erzurum Kalesi gibi tarihi eserleriyle adeta bir açık hava müzesi olan şehrimiz, aynı zamanda Palandöken'in sunduğu uluslararası standartlardaki kış turizmi imkanlarıyla da dört mevsim cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir." ifadelerini kullandı.
Yer, Turizm Haftası vesilesiyle kendilerinin görevinin, bu eşsiz mirası korumak, geliştirmek ve dünyaya en doğru şekilde tanıtmak olduğunu kaydetti.




