Erzurum'da izinsiz eylem yapan gruba polis müdahale etti

Erzurum'da Alparslan Kuytul'un tutukluluğunu protesto etmek isteyen gruba emniyet ekipleri müdahalede bulundu. Direnen çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Erzurum'da izinsiz eylem yapan gruba polis müdahale etti

Erzurum'da izinsiz gösteri ve yürüyüş gerçekleştirmek isteyen Kuytulcular hareketi mensuplarına güvenlik güçleri müdahalede bulundu. Emniyet birimlerine karşı koyan çok sayıda eylemci yakalanarak gözaltına alındı.

Elde edilen bilgilere göre, Alparslan Kuytul'un Erzurum Dumlu Cezaevi'nde tutuklu bulunmasını protesto etmek amacıyla hareketin destekçileri şehirde bir araya geldi. Lala Paşa Camii civarında birleşen grup, ellerinde pankartlarla izinsiz yürüyüş başlatmaya çalıştı.

Bölgede yoğun güvenlik tedbirleri uygulayan Erzurum Emniyet Müdürlüğü personeli, yürüyüşün kanunsuz olduğunu ifade ederek topluluğa dağılmaları hususunda ikazlarda bulundu. Güvenlik güçlerinin uyarılarını dikkate almayarak yürümekte kararlı olan ve polise mukavemet gösteren birçok eylemci, ekipler tarafından gözaltına alındı.

Yakalanan şüpheliler emniyet binasına sevk edilirken, şehir genelindeki güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı.

Deniz Ay
Editör