Erzincan Valiliği himayesinde, kentte görev yapan psikolojik danışmanlar ve rehber öğretmenlere yönelik uzmanlık eğitimleri için önemli bir protokol imzalandı. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilecek proje, kriz ve travma durumlarında psikososyal müdahale kapasitesini güçlendirmeyi hedefliyor.
Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven ve İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal tarafından imzalanan protokol kapsamında, psikolojik danışmanlar ve rehber öğretmenlerin kriz anlarında erken dönem müdahale, risk değerlendirme, yönlendirme, veli-öğretmen danışmanlığı ve okul eylem planı hazırlama gibi becerileri artırılacak.
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, törende yaptığı konuşmada, eğitimin temelden, aileden başlayarak okul-aile işbirliğiyle yürütülmesinin önemine dikkat çekti. Çocukların hem akademik hem de ruhsal ve psikolojik açıdan nitelikli yetiştirilmesinin altını çizen Aydoğdu, projenin örnek bir model olacağını belirtti.
Vali Aydoğdu, "Okullarımızdaki bütün rehber öğretmenlerimizin kriz durumlarında erken dönem psikososyal müdahale yapabilmeleri ve öğrenciler üzerinde, çevre üzerinde değerlendirme yapabilmeleri, risk değerlendirme, yönlendirme, veli-öğretmen danışmanlığı ve okul eylem planı hazırlama becerileri kazandırmak üzere KUDAKA'dan bir destek alıyoruz." dedi.
Projenin Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ile de entegre edileceği bilgisini veren Aydoğdu, "Öncelikle amacımız, burada travmaya dayalı krizleri daha önceden tespit eden, şefkat ve merhamet odaklı, kapsayıcı ve çocuklarımızı merkeze alan, onlara değerli olduklarını hissettiren yani biz 'sen benim için değerlisin' diyoruz ama karşıdaki insanın bunu hissetmesi de çok değerli, böylesine güzel bir okul iklimi oluşturmak için KUDAKA'yla Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bir proje imzalıyoruz." ifadelerini kullandı.





