Elazığ'ın Palu ilçesinde kivi ağaçları bol ürün verdi

Elazığ'ın Palu ilçesinde kivi ağaçlarının yüksek verimi dikkat çekti. Bölge topraklarının kivi üretimine uygun olduğunu belirten muhtar, çiftçileri teşvik etti.

Elazığ'ın Palu ilçesinde kivi ağaçları bol ürün verdi

Elazığ'ın Palu ilçesinde bulunan kivi ağaçları, bu sezon oldukça bereketli bir mahsul dönemi geçirdi.

Köy Muhtarı Abdullah Çığ, kivinin yerel topraklarda da başarıyla yetişebildiğini vurgulayarak çiftçileri bu alanda üretime çağırdı.

Elazığ’ın Palu ilçesinde kivi ağaçları bu yıl bol miktarda meyve verdi.

Köy Muhtarı Abdullah Çığ, kivinin bölge topraklarında da yetişebildiğini belirterek üreticileri kivi yetiştiriciliğine davet etti.

Palu ilçesine bağlı Gökdere köyünde yetiştirilen kivilerin salkım salkım meyve vermesi dikkat çekti. Bölge topraklarında da kivi yetiştirilebildiğini gösteren bu örnek, alternatif tarımsal ürünlere yönelmek isteyen üreticiler için umut oldu.

Bahçesindeki kivi ağaçlarının bu yılki verimini gösteren köy muhtarı Abdullah Çığ, bölgedeki iklim ve toprak şartlarında kivi yetiştiriciliğinin de mümkün olduğunu ortaya koydu.

Çığ, bahçe sahiplerini farklı tarımsal ürünleri değerlendirmeye ve kivi yetiştiriciliğine yönelmeye davet etti.

Deniz Ay
Editör