Edirne'de doğa sporları tutkunları ve çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) üyeleri, yaklaşık 70 kilometrelik bir bisiklet turu ile pedal çevirdi. Uzunköprü'de ise 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında eğlenceli bilim etkinlikleri ve yarışmalar yapıldı. Ayrıca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusuyla Edirne'de bir okçuluk şenliği gerçekleştirildi.

EDOSK tarafından organize edilen bisiklet turuna 15 kulüp üyesi katıldı. Havsa, Osmanlı ve Hasköy güzergahını takip eden sporcular, tamamı asfalt zeminde yaklaşık 70 kilometre pedal çevirerek keyifli bir gün geçirdi. Tur sırasında Osmanlı köyünde mola vererek yemek yiyen bisikletliler, bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

Uzunköprü Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında ise çocuklar bilimin eğlenceli dünyasıyla tanıştı. Düzenlenen bilim etkinliklerinde çeşitli deneyler yapan minikler, ayrıca hazırlanan parkurda yarışarak keyifli anlar yaşadı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Şükrüpaşa Atletizm Sahası'nda bir okçuluk şenliği düzenlendi. Şenliğe katılan sporculara etkinlik sonunda katılım belgeleri verildi.