Düzce'nin yüksek rakımlı yaylaları, baharın ortasında kar sürprizi yaşadı. Kentte iki gündür etkili olan soğuk hava, özellikle Kaynaşlı ilçesine bağlı 1200-1300 metre yükseklikteki Topuk, Kütüklü, Sinekli, Eğreltilik ve Sakarca yaylalarında beyaza bürünmesine neden oldu.
Sarıçam, köknar, kayın ve gürgen ağaçlarıyla çevrili yaylalarda kar kalınlığı yaklaşık 5 santimetreye ulaştı. Bahar mevsiminde beklenmedik bu kar yağışı, bölgeyi adeta kış manzarasına çevirdi.
Düzce Valiliği'nden yapılan duyuruda, gece saatlerinden itibaren Düzce, Bolu, Bartın ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiği belirtildi. Yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülürken, sel, su baskını ve buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısı yapıldı.





