Diyarbakır'da akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış, kentte yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle birçok cadde ve yolda su birikintileri oluştu, ulaşımda aksamalar yaşandı.

Oluşan su birikintileri, araçların ilerlemesinde güçlüğe neden oldu. Özellikle Diyarbakır-Şanlıurfa çevre yolundaki alt geçitlerde biriken sular nedeniyle trafik polisleri önlem aldı. Şanlıurfa yönünden gelen trafik akışı bu bölgelerde bir süreliğine durduruldu.

Su birikintilerine giren bazı araçlar arızalanarak yolda kaldı. Bu araçlar, ekiplerin yardımıyla itilerek veya çekici vasıtasıyla güvenli bölgelere taşındı.

Ulaşımın yeniden normale dönebilmesi için Karayolları, itfaiye ve DİSKİ ekipleri bölgede yoğun bir çalışma yürüttü.