Komedyen Deniz Göktaş’ın avukatı Mehmet Sinan Aslan, müvekkilinin tutukluluk ve dava sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Fatih Altaylı’nın programına katılan Aslan, Göktaş’ın Çağlayan Adliyesi’nde Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek istemediğini belirtmesine rağmen görüştürüldüğünü öne sürdü.
“Görüşmek istemediğini söyledi”
Aslan, Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olduğunu belirten bir kişinin kendisini arayarak görüşme talebini ilettiğini aktardı. Adliyeye gittiğinde Kılıçdaroğlu’nun saat 08.00’den itibaren orada beklediğinin kendisine söylendiğini belirten Aslan, bu sırada müvekkiline görüşmek isteyip istemediğini sorduğunu ifade etti. Göktaş’ın kendisine, “Yok asla, beni kimse kullansın istemiyorum” yanıtını verdiğini aktaran Aslan, buna rağmen görüşmenin gerçekleştiğini öne sürdü.
Aslan, tutukluluk sürecinin ardından Göktaş’ın kendisine gönderdiği mesajda da Kılıçdaroğlu ile görüştürüldüğünü belirttiğini söyledi.
Göktaş da savunmasında anlattı
Göktaş ise tahliye edildiği davadaki savunmasında, savcı katındayken Kılıçdaroğlu ile görüşeceğinin kendisine söylendiğini ve bunu üç kez reddettiğini ifade etti. Göktaş, “Gıcık olduğumdan değil ama bir siyasetçinin benim durumumu kullanmasını istemedim. Reddetmeme rağmen beni zorla Kılıçdaroğlu ile görüştürdüler” ifadelerini kullandı.
Ters kelepçe uygulamasına da değinen Göktaş, “Ters kelepçe yetmezmiş gibi beni bir de zorla Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştürdüler” dedi. Göktaş, görüşme sırasında Kılıçdaroğlu’nun kendisine, “Neden ülkeye döndün Deniz? Benim imkânım olsa bir dakika burada durmam” dediğini de ileri sürdü.
Avukat Aslan, tutuklu veya şüpheli konumundaki kişilerin üçüncü kişilerle görüştürülmesinin olağan bir uygulama olmadığını savunarak, “Sadece avukat görüştürülür. Avukatınızı bile rica minnet görüyorsunuz” ifadelerini kullandı.
