Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 20 Eylül'de Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek 5. Olağan Kongresi için hazırlıklarını sürdürüyor.

Merkezi komisyon oluşturulurken, kongrenin ön hazırlıkları da başlatıldı. Bu kapsamda önce iller ve bölgelerde, ardından merkezi konferansla kongreye ilişkin çalışmalar hız kazanacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan DEM Parti Örgütlenmeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Elif Bulut, ön hazırlıklar için çeşitli toplantıların başladığını ifade etti.

"Ağustos ayında konferansların bitmesini hedefliyoruz"

Mezopotamya Ajansı'na konuşan Elif Bulut, kongre öncesi yapılacak konferansların hazırlıklarına başladıklarını belirterek, "Öncelikle illerde kongre öncesi konferanslar düzenlenecek. Bu konferanslar, illerin mümkün olduğunca geniş katılımla tüm yapıların ve kesimlerin görüş ve önerilerinin alınacağı toplantılar olacak. Bu aşamada belirli bir perspektif çerçevesinde ihtiyacımız olan kongrenin büyük değişim ve dönüşüm umudunun yerelden gelecek önerilerle şekilleneceği konferanslar yapmayı planlıyoruz" dedi.

"İlk hazırlık konferansları tamamlandıktan sonra bölge konferanslarına geçilecek"

Söz konusu konferansların özgün durumlara göre illerde, ilçelerde ve mahallelerde de yapılabileceğini belirten Bulut, “İlk hazırlık konferansları tamamlandıktan sonra bölge konferanslarına geçilecek. Bölge konferansı tamamlandıktan sonra toplanan öneriler ve görüşler için çalıştay hazırlığımız olacak. Çalıştayda tüm çıkan sonuçların değerlendirilmesi yapılacak. Yani kongremize giderken konferans kararlarına dair ön hazırlık şeklinde yapılacak. Ağustos ayında tüm konferans hazırlıklarının ve genel konferansın tamamlanmış olmasını hedefliyoruz. Tüm bu hazırlıklar yapılırken aynı zamanda kadın kongre hazırlıkları ve konferansları da eş zamanlı yürütülecek” dedi.

"Kongre komisyonunun alt komisyonları oluşturuldu"

Konferans ve çalıştay sürecinde yeni dönem Parti Meclisi’nin (PM) belirleneceği çalışmaların da yapılacağını söyleyen Elif Bulut, “Bu kapsamda öneriler ve görüşler alınarak Parti Meclisi belirlenecek. Teknik hazırlıkların tamamlanmasıyla 20 Eylül’de kongremizi gerçekleştireceğiz. Bu hazırlıklar yapılırken aynı zamanda kongre komisyonunun bazı alt çalışmaları da olacak. Tüzük ve program değişikliğine gidilecek. Bunun için de bir komisyon kurma hazırlığımız var. Komisyonun teknik hazırlıkları ve genişleme perspektifine uygun çalışma yapması için alt komisyonlar oluşturuldu” dedi.