Geçtiğimiz haftalarda Gelecek Partisi'ni fesheden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, yıllar önce kullandığı ifadeler nedeniyle “Cumhurbaşkanı'na hakaret” suçlaması kapsamında bugün şüpheli sıfatıyla ifade verecek.

Yalnız olmayacak

Davutoğlu, bugün saat 15.00'te Ankara Adliyesi'ne giderek ifade verecek. Davutoğlu'na destek olmak amacıyla Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın da Ankara Adliyesi'ne gitmesi bekleniyor.

Yıllar önceki Erdoğan videosuna soruşturma açıldı

Davutoğlu hakkında soruşturma açılmasına neden olan video, yaklaşık 4,5 yıl önce Diyarbakır ziyareti sırasında çekildi. Davutoğlu, söz konusu videoda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Milyarlara milyar katardım benden sonraki bakanlar gibi. Bir kuruş haram lokma yemedim. Onlara da haram lokma yemeyin dedim. Yediler! Çevrelerini zengin ettiler, damadını bakan yaptı, akrabalarını zengin etti. Beş tane müteahhide Türkiye'yi peşkeş çekti. Sen de bana diyorsun ki; 'Sen hocasın, sus' mu diyorsun?”

“Bak, onlar... onlar... onlar milletin hukukuna... Onlar milletin hukukuna dikkat edip yetim malı yemeselerdi, ben de onların hukukuna dikkat ederdim. Ama onlar milletin hukukunu çiğnedi, ben de onlara hakkı adaleti söyledim!”