Çorum'un Oğuzlar ilçesinde bulunan Obruk Barajı gölünde, kaçak balık avcılığında kullanıldığı tespit edilen 7 bin 200 metre uzunluğunda misina ağ ve 500 metre uzunluğunda kerevit sepetine jandarma ekiplerince el konuldu.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde kaçak avlanmanın önüne geçilmesi amacıyla Obruk Barajı gölünde denetimlerin aralıksız sürdürüldüğü belirtildi. Ekipler, bot yardımıyla gerçekleştirdikleri denetimlerde, avcılar tarafından baraj gölüne bırakıldığı anlaşılan misina ağları ve kerevit sepetlerini sudan çıkararak muhafaza altına aldı.

Doğal kaynakların korunması ve gelecek nesillere sağlıklı su ürünleri miras bırakılması amacıyla mevzuata uygun hareket edilmesi gerektiğinin altı çizildi. Yetkililer, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliği için denetimlerin ve çalışmaların kesintisiz devam edeceğini vurguladı.