Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 13-20 Nisan tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerde gerçekleştirilen huzur uygulamalarında gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, söz konusu tarihlerde yapılan denetimlerde 10 bin 182 kişi ve 3 bin 647 araç incelendi. Bu kapsamda, çeşitli suçlardan aranması bulunan 28 kişi yakalanırken, 525 araç sürücüsüne de idari para cezası uygulandı.

Uygulamalar sonucunda toplam 585 gram narkotik madde, 22 uyuşturucu hap, 2 ruhsatsız silah ve 18 fişek ele geçirildi. Denetimlerde ayrıca, 97 şüpheli hakkında adli işlem yapılırken, kamu düzenini bozan 95 kişiye de Kabahatler Kanunu gereğince idari yaptırım uygulandı.

Polis tarafından gözaltına alınan ve haklarında uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti ile diğer suçlardan arama kaydı bulunan 5 şüpheli, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.