Mutlak butlan kararı sonrası CHP'den ayrılanlarla birlikte Yeni Parti'yi kuran Özgür Özel'in başındaki dertler bitmek bilmiyor.
Yenilik Partisi ile süren isim krizinin ardından şimdi de gazeteci Can Ataklı'nın iddiasına göre, CHP'den Yeni Parti'ye geçen bazı isimler CHP'ye geri dönmek istiyor.
"Özgür Özel üst üste hatalar yaptı, anketler doğru değil"
Ataklı, CHP'deki son siyasi tabloya ilişkin değerlendirmesinde, Yeni Parti'nin kamuoyundaki etkisinin anketlerde gösterildiği kadar yüksek olmadığını vurguladı. Özgür Özel'in "üst üste yaptığı hataların" da CHP'deki havayı değiştirdiğini öne süren Ataklı, CHP'ye dönüş sinyallerinin başladığını iddia etti.
Yeni Parti'ye CHP'den "blok olarak" geçişler olduğunu belirten Ataklı, "Yeni Parti'ye gidenler, 'Abi çok garip bir durum var orada' diyor. Yeni Parti'ye blok olarak gidildi. Çaycıya kadar. Orada boş yer yok. CHP ise boşaldı" ifadelerini kullandı.
"Yeni Parti'ye geçme karşılığında görev vaat edildi"
Ataklı, bazı isimlere Yeni Parti'ye geçmeleri karşılığında milletvekilliği, belediye başkan adaylığı ve belediye meclis üyeliği gibi görevlerin vaat edildiğini ileri sürdü.
Bu kişilerin bir bölümünün yeniden CHP'ye dönmek istediğini iddia eden Ataklı, CHP yönetiminden tanıdığı bir isimle yaptığı görüşmeyi de aktardı.
Ataklı, söz konusu kişilerin geri alınması ihtimaline tepki göstererek, "Sen 100 yıllık bir partiyi batırmak için hakaretler, küfürler ederek zora sokarak gideceksin. Sonra oradan çıkıp, 'Ulan beni buradan galiba milletvekili yapmayacaklar. Ben gideyim Kılıçdaroğlu'nun elini öpeyim de belki beni milletvekili yapar ya da o garantiyle döneyim.' Lan bu adamları niye alıyorsunuz?" dedi.
Ataklı, CHP içerisinde daha önce "arınma" söyleminin öne çıkarıldığını hatırlatarak, Yeni Parti'ye geçen isimlerin yeniden CHP'ye kabul edilmesinin bu yaklaşım açısından tartışma yaratacağını savundu.





