Bursa'nın 650 yıllık köklü geleneği olan 'gezek' akşamı, TRT İstanbul Radyosu emekli ses sanatçısı ve koro şefi Serdar Kaşıkçılar'ın katılımıyla Ördekli Kültür Merkezi'nde renklendi.
Elazığ'daki "kürsübaşı sohbeti", Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır'daki "sıra gecesi", Erzincan'daki "velime geceleri" ve Manisa'daki "oturma geceleri" gibi farklı isimlerle anılan sohbet geleneklerinin Bursa'daki karşılığı olan 'gezek', asırlardır sürdürülüyor.
Bu önemli kültürel mirası yaşatan Uludağ Gezeği Kültür ve Musiki Derneği tarafından düzenlenen gecede sanatçı Serdar Kaşıkçılar konuk edildi.
Gecenin ilk bölümünde fasıl ve sohbet eşliğinde keyifli anlar yaşanırken, ikinci bölümde dernek yönetim kurulu üyesi Ayhan Korgavuş'un moderatörlüğünde Kaşıkçılar ile gezek kültürü üzerine bir söyleşi gerçekleştirildi.
Söyleşinin ardından Serdar Kaşıkçılar, misafirler için ud çalarak sevilen Türk Sanat Müziği eserlerini seslendirdi.
Geleneksel olarak oyun havasıyla sona eren gezek akşamının sonunda, sanatçı Kaşıkçılar'a gecenin anısına plaket ve çiçek takdim edildi.





