Bitlis'in Güroymak ilçesindeki Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde İtalya'da yapay zeka eğitimi aldı. Erasmus+ Okul Akreditasyonu kapsamında Napoli kentine giden öğrenciler, bir hafta süren yoğun eğitim programına katıldı.

Giordani-Striano Okulu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen programda öğrenciler, yapay zeka konularında bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatı buldu. Eğitimlerin yanı sıra, öğrenciler tarihi ve kültürel zenginlikleri tanımak amacıyla Pompei Antik Kenti ve Trevi Çeşmesi'ni ziyaret etti.

Okul Müdürü Mehmet Bakır Aysoy, bu tür uluslararası projelere verdikleri önemin altını çizerek, öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak çalışmaların sürdürüleceğini belirtti. Proje sorumlusu Okul Müdür Başyardımcısı Emrah Güntaç ise projenin öğrenciler için önemli kazanımlar sağladığını ve farklı kültürleri tanımalarına olanak tanıdığını ifade etti.