Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 106. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Sözer, mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının yıl dönümü ve bayramın coşkuyla kutlanacağını belirtti.

TBMM'nin "Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir" ilkesiyle tarihte önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Sözer, bu anlamlı günün sadece Türkiye için değil, tüm dünya çocukları için de barış, sevgi ve kardeşlik sembolü olduğunu ifade etti.

Vali Sözer, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilen bu anlamlı gün sadece milletimiz için değil, tüm dünya çocukları için de barışın, sevginin ve kardeşliğin sembolüdür. Bu yönüyle 23 Nisan, geleceğimize duyduğumuz güvenin en güçlü ifadesidir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum."