Bilecik Özel Eğitim İlkokulu ve Ortaokulu bünyesinde faaliyet gösteren cimnastik gösteri takımı, kentteki çeşitli etkinliklerde başarılı performanslarıyla göz dolduruyor.

Geçen sene kurulan ve Down sendromlu ile zihinsel engelli ilkokul ve ortaokul öğrencilerinden oluşan 12 kişilik takım, beden eğitimi öğretmeni Gürkan Algan gözetiminde hafta içi her gün okulun spor salonunda 2 saat antrenman yapıyor. Öğrenciler, selamlama, takla atma, köprü kurma gibi temel cimnastik hareketlerini öğrenirken, aynı zamanda yürüyüş, duruş, motor beceri ve ritimli müzik stillerine de hakim oluyor.

Okul Müdürü İbrahim Aydoğar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin sportif ve kültürel faaliyetlerine büyük önem verdiklerini belirtti. Aydoğar, "Onların bağımsız yaşama becerilerini geliştirmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizle ilgilenilip değer verildiğinde her şeyin en iyisini yapabiliyorlar. Biz de buna katkı sunmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ayrıca özel gereksinimlilere yönelik farkındalığı artırmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Beden eğitimi öğretmeni Gürkan Algan ise öğrencilerle aile ortamında eğitim verdiklerini vurgulayarak, cimnastiğin çocukların zihinsel, fiziksel ve motor becerilerini geliştirdiğini söyledi. Algan, "Temel edinimleri kazandıklarında diğer dallara geçmeleri kolay oluyor. Cimnastik, çocukların zihinsel, fiziksel ve motor becerilerini geliştirir. Onlara esneklik, kondisyon ve disiplin katar. Böylece öğrencilerimiz gündelik hayatlarını daha rahat idame ettirebiliyorlar." dedi.

Öğrencilerin dikkatlerini toplamak için özel yöntemler uyguladığını belirten Algan, kağıt bardakların arkasına tenis topu yerleştirerek göz ve el koordinasyonlarını geliştirdiğini, ayrıca çemberler ve kedi merdivenleri ile seksek, sıçrama ve ip atlatma gibi egzersizler yaptırdığını aktardı. Takım, daha önce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Dünya Engelliler Günü ve çeşitli özel gösterilerde gösterilerini sergiledi. Gürkan Algan, gelecekte kendi kategorilerindeki yarışmalara katılmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.