Beşiktaş, Süper Lig'in 29. haftasında konuk ettiği Antalyaspor'u 4-2 mağlup ederek evinde 3 puanı aldı. Kaptan Orkun Kökçü, attığı gol ve yaptığı asist ile galibiyette önemli pay sahibi oldu. Bu sezonki gol ve asist performansını artıran Kökçü, takımının yıldızlarından biri olmayı sürdürdü.
GOLÜN ADI OH
Siyah-Beyazlıların golcüsü Oh, attığı iki golle maça damgasını vurarak takımının galibiyetinde başrolü üstlendi. Oh, bu gollerle Beşiktaş formasıyla toplamda 6. kez fileleri havalandırmış oldu. Sakatlığını atlatan El Bilal Toure de 63. dakikada oyuna dahil olarak sahalara döndü.
TFF’YE KIRMIZI KART
Beşiktaşlı taraftarlar, Antalyaspor maçı öncesinde, Fenerbahçe derbisinde hakem Yasin Kol'un verdiği penaltı kararına tepki göstererek TFF ve MHK'yi protesto etti. Taraftarlar, kale arkası tribünde ellerindeki kırmızı kartonlarla bu tepkilerini dile getirdi.
YALÇIN’DAN FARKLI 11
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Antalyaspor karşısında Fenerbahçe derbisine göre ilk 11'de beş değişiklik yaptı. Sakatlığı bulunan Ndidi forma giyemezken, Agbadou, Uduokhai, Cerny ve Asllani yedek kulübesinde yer aldı. Bu oyuncuların yerine Djalo, Emirhan, Kartal Kayra, Cengiz Ünder ve Jota ilk 11'de sahaya çıktı.
LUCE UNUTULMADI
Maç öncesinde, yaşamını yitiren efsane teknik direktör Lucescu anıldı. Beşiktaşlı futbolcular, Rumen çalıştırıcının fotoğrafının yer aldığı tişörtler giyerek sahaya "Seni hiç unutmayacağız yüzyılın şampiyonu" pankartıyla çıktı. Saygı duruşunda Lucescu ayakta alkışlandı ve "I love you Luce" tezahüratları yapıldı. Öte yandan, 77. dakikada oyundan çıkan Cengiz Ünder, Beşiktaşlı taraftarlar tarafından ıslıklandı. Beşiktaş Kulübü ayrıca, Beko ile yapılan futbol forma göğüs sponsorluğu anlaşmasının 2028-29 sezonu sonuna kadar uzatıldığını ve bu anlaşmadan 468 milyon 426 bin 600 TL artı KDV gelir elde edileceğini duyurdu.





