Siyah-beyazlı temsilcimiz, Litvanya ekibi Kauno Zalgiris ile oynadığı rövanş mücadelesinde sahadan mağlubiyetle ayrılsa da, evindeki ilk karşılaşmada elde ettiği 3-0'lık net skorun avantajıyla UEFA Avrupa Ligi biletini cebine koydu.
Beşiktaş'ın kadrosuna kattığı yeni transferi Dusan Vlahovic, Zalgiris karşısında siyah-beyazlı formayla ilk kez ilk 11'de görev aldı. Müsabakada 66 dakika sahada kalan Sırp santrfor, yerini Hyeon-Gyu Oh'a bıraktı.
Maçın önemli anları
Karşılaşmanın ilk yarısında taraflar gole yaklaşsa da skor üretemedi. 17. dakikada Kauno Zalgiris atağında Debeljuh ceza sahasına girerek şutunu çekti ancak top auta çıktı. 32. dakikada ise Beşiktaş gole çok yaklaştı; paslaşarak kullanılan köşe vuruşunun ardından İlhan Fakılı'nın ortasında direkten dönen top oyuna geri döndü ve devre golsüz tamamlandı.
İkinci yarıda siyah-beyazlılar Cerny ve Vlahovic ile tehlikeli pozisyonlar üretse de değerlendiremedi. 64. dakikada savunmada yapılan hata sonucunda topu kapan Oliveira, sol çaprazdan yaptığı sert vuruşla Litvanya ekibini 1-0 öne geçirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş, deplasmanda sahadan mağlup ayrılsa da tur atlayan taraf oldu.





